Kapustičková polévka

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 5 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 200 g růžičková kapusta
  • 100 g mrkev
  • 100 g řapíkatý celer
  • 100 g pórek
  • 40 g máslo cca
  • 2 stroužek česnek
  • 60 g červená čočka
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1 l vývar cca
  • krutony nebo osmažená slanina
  • sůl
  • pepř mletý
  • muškátový květ

Instrukce

  • Na másle osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev s pórkem a na plátky pokrájený řapíkatý celer dosklovata. Směs zaprášíme hladkou moukou, přidáme drobně nasekaný česnek, špetku muškátového květu a ještě krátce smažíme.
  • Přisypeme očištěné kapustičky, větší kusy můžeme přepůlit, přidáme čočku, přilijeme vývar, osolíme, opeříme a promícháme. Vaříme do změknutí kapustiček a čočky, cca 15 minut.
  • Do polévky můžeme ke konci vaření přidat i nasekanou petrželku, pažitku nebo mladé lístky celeru.
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    to jsem na tom stejně, jako váš přítel, sním, ale nemusím 🙂

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    jojo taky dobrota. Kapustičky má rád manžel, já mu je vždy dám do talíře, když už jsou v polévce 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account