
Kapustičková polévka
Ingredience
- 200 g růžičková kapusta
- 100 g mrkev
- 100 g řapíkatý celer
- 100 g pórek
- 40 g máslo cca
- 2 stroužek česnek
- 60 g červená čočka
- 1 lžíce hladká mouka
- 1 l vývar cca
- krutony nebo osmažená slanina
- sůl
- pepř mletý
- muškátový květ
Instrukce
- Na másle osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev s pórkem a na plátky pokrájený řapíkatý celer dosklovata. Směs zaprášíme hladkou moukou, přidáme drobně nasekaný česnek, špetku muškátového květu a ještě krátce smažíme.
- Přisypeme očištěné kapustičky, větší kusy můžeme přepůlit, přidáme čočku, přilijeme vývar, osolíme, opeříme a promícháme. Vaříme do změknutí kapustiček a čočky, cca 15 minut.
- Do polévky můžeme ke konci vaření přidat i nasekanou petrželku, pažitku nebo mladé lístky celeru.
to jsem na tom stejně, jako váš přítel, sním, ale nemusím
jojo taky dobrota. Kapustičky má rád manžel, já mu je vždy dám do talíře, když už jsou v polévce
U nas je to naopak, delaji se jen kvuli me, sice pritel je v polevce s ni, ale jinak to nemusi.