Kapustičková polévka
Ingredience
- 200 g růžičková kapusta
- 100 g mrkev
- 100 g řapíkatý celer
- 100 g pórek
- 40 g máslo cca
- 2 stroužek česnek
- 60 g červená čočka
- 1 lžíce hladká mouka
- 1 l vývar cca
- krutony nebo osmažená slanina
- sůl
- pepř mletý
- muškátový květ
Instrukce
- Na másle osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev s pórkem a na plátky pokrájený řapíkatý celer dosklovata. Směs zaprášíme hladkou moukou, přidáme drobně nasekaný česnek, špetku muškátového květu a ještě krátce smažíme.
- Přisypeme očištěné kapustičky, větší kusy můžeme přepůlit, přidáme čočku, přilijeme vývar, osolíme, opeříme a promícháme. Vaříme do změknutí kapustiček a čočky, cca 15 minut.
- Do polévky můžeme ke konci vaření přidat i nasekanou petrželku, pažitku nebo mladé lístky celeru.
to jsem na tom stejně, jako váš přítel, sním, ale nemusím 🙂
jojo taky dobrota. Kapustičky má rád manžel, já mu je vždy dám do talíře, když už jsou v polévce 🙂
U nas je to naopak, delaji se jen kvuli me, sice pritel je v polevce s ni, ale jinak to nemusi.