Jogurtový dezert s ovocem s jogurtem bifido od Mlékárny Valašské Meziříčí

Vytisknout recept
Hlavním posláním Mlékárny Valašské Meziříčí je vyrábět lahodné a zdravé mléčné výrobky. Kreativně přistupuje i k jejich nejpestřejšímu využití v teplé i studené kuchyni. A protože je podzim v plném proudu, škola, práce, koníčky, je dobré zachovat si klid a chladnou hlavu. S tím mohou pomoci dobré nápady v přípravě rychlé snídaně či svačinky pro nás a naše nejbližší. Pokud hledáte inspiraci, tak můžete využít chutný tip od Mlékárny Valašské Meziříčí v podobě Jogurtového dezertu s ovocem s jogurtem bifido. Jednotlivé ingredience lze libovolně kombinovat podle vlastních preferencí.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Porce 3
Uvařila KateřinaGoroškov

Ingredience

Ingredience na 3 porce:

Korpus:

  • • 3 vejce
  • • 3 PL pšeničné polohrubé mouky
  • • 3 PL kakaa holandského typu
  • • 3 PL krupicového cukru

Krém:

  • • 2 ks BÍLÉHO JOGURTU Z VALAŠSKA BIFIDO
  • • 1 balení vanilkového cukru
  • • 150 g polotučného tvarohu
  • • jahody a banán

Instrukce

  • Předehřejeme troubu na 180 °C.
  • Vyložíme dortovou formu pečicím papírem.
  • Vyšleháme vejce s cukrem do nadýchané směsi.
  • Poté přidáme mouku s kakaem a jemně promícháme.
  • Těsto vlijeme do formy a pečeme 20–30 minut, dokud špejle nevyjde čistá.
  • Necháme vychladnout.
  • Z korpusu vykrájíme kolečka o průměru dózy 4FOOD a umístěte je na jejich dno.
  • Jahody nakrájíme na plátky a banán na kolečka.
  • Plátky jahod a banánu naaranžujeme po obvodu dózy, aby byly vidět z vnější strany.
  • Bifido jogurt smícháme s vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh a promícháme do hladkého krému.
  • Krém rovnoměrně rozdělíme do spodní části dózy a necháme chladit alespoň hodinu.
  • Do horní části dózy, lze navíc přibalit to, co máme rádi.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account