Hlavním posláním Mlékárny Valašské Meziříčí je vyrábět lahodné a zdravé mléčné výrobky. Kreativně přistupuje i k jejich nejpestřejšímu využití v teplé i studené kuchyni. A protože je podzim v plném proudu, škola, práce, koníčky, je dobré zachovat si klid a chladnou hlavu. S tím mohou pomoci dobré nápady v přípravě rychlé snídaně či svačinky pro nás a naše nejbližší. Pokud hledáte inspiraci, tak můžete využít chutný tip od Mlékárny Valašské Meziříčí v podobě Jogurtového dezertu s ovocem s jogurtem bifido. Jednotlivé ingredience lze libovolně kombinovat podle vlastních preferencí.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.30 minutesmin
Porce 3
Uvařila KateřinaGoroškov
Ingredience
Ingredience na 3 porce:
Korpus:
• 3 vejce
• 3 PL pšeničné polohrubé mouky
• 3 PL kakaa holandského typu
• 3 PL krupicového cukru
Krém:
• 2 ks BÍLÉHO JOGURTU Z VALAŠSKA BIFIDO
• 1 balení vanilkového cukru
• 150 g polotučného tvarohu
• jahody a banán
Instrukce
Předehřejeme troubu na 180 °C.
Vyložíme dortovou formu pečicím papírem.
Vyšleháme vejce s cukrem do nadýchané směsi.
Poté přidáme mouku s kakaem a jemně promícháme.
Těsto vlijeme do formy a pečeme 20–30 minut, dokud špejle nevyjde čistá.
Necháme vychladnout.
Z korpusu vykrájíme kolečka o průměru dózy 4FOOD a umístěte je na jejich dno.
Jahody nakrájíme na plátky a banán na kolečka.
Plátky jahod a banánu naaranžujeme po obvodu dózy, aby byly vidět z vnější strany.
Bifido jogurt smícháme s vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh a promícháme do hladkého krému.
Krém rovnoměrně rozdělíme do spodní části dózy a necháme chladit alespoň hodinu.
Do horní části dózy, lze navíc přibalit to, co máme rádi.