Jahodový cheesecake
Ingredience
- 200 g smetanový sýr
- 200 ml smetana ke šlehání s vysokým obsahem tuku alespoň 40%
- 6 lžíce moučkový cukr
- 2 lžička vanilkový extrakt
- 500 g jahody
Instrukce
- Sušenky rozmixujte v kuchyňském robotu nebo je v mikrotenovém sáčku válečkem rozdrťte nadrobno. Stejným dílem je rozdělte do připravených sklenic.
- Do větší mísy dejte smetanový sýr, vysoceprocentní šlehačku, 5 lžic moučkového cukru a vanilkový extrakt a vše šlehejte tak dlouho, dokud se všechny složky nespojí a nevznikne vám hladký tuhý krém.
- Jahody omyjte a očistěte. Polovinu dejte do misky s rovným dnem, zasypte je zbývajícím cukrem a vidličkou je rozmačkejte na pyré. To vmíchejte do smetanového krému a ten rovnoměrně rozdělte do sklenic.
- Nakonec povrch ozdobte zbývajícími jahodami překrájenými na půlky či čtvrtky a hotové cheesecaky dejte vychladit do ledničky. Před servírováním můžete ještě dozdobit lístkem meduňky či máty.
Krásný cheesecake.
Jahody miluji, mňam, když je sezona, dělám často tvarohové nebo chia poháry s jahodami 🙂
Dobrůtka, dala bych si hned.