Go Back
+ servings

Jahodový cheesecake

Vytisknout recept
do skleničky
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 200 g smetanový sýr
  • 200 ml smetana ke šlehání s vysokým obsahem tuku alespoň 40%
  • 6 lžíce moučkový cukr
  • 2 lžička vanilkový extrakt
  • 500 g jahody

Instrukce

  • Sušenky rozmixujte v kuchyňském robotu nebo je v mikrotenovém sáčku válečkem rozdrťte nadrobno. Stejným dílem je rozdělte do připravených sklenic.
  • Do větší mísy dejte smetanový sýr, vysoceprocentní šlehačku, 5 lžic moučkového cukru a vanilkový extrakt a vše šlehejte tak dlouho, dokud se všechny složky nespojí a nevznikne vám hladký tuhý krém.
  • Jahody omyjte a očistěte. Polovinu dejte do misky s rovným dnem, zasypte je zbývajícím cukrem a vidličkou je rozmačkejte na pyré. To vmíchejte do smetanového krému a ten rovnoměrně rozdělte do sklenic.
  • Nakonec povrch ozdobte zbývajícími jahodami překrájenými na půlky či čtvrtky a hotové cheesecaky dejte vychladit do ledničky. Před servírováním můžete ještě dozdobit lístkem meduňky či máty.