Jáhelník
Ingredience
- 250 g jáhel
- 0,5 l mléka
- 50 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 20 g másla
- hrst rozinek
- 1 jablko
- 1 malý meruňkový kompot
- 30 g třtinového cukru do bílků
Instrukce
- Jáhly spaříme 2x vroucí vodou. Poté nasypeme do hrnce s mlékem, přidáme cukr a vaříme do změknutí. Poté vmícháme máslo, ovoce a hrozinky a necháme chvíli vychladnout. Až je směs vlažná, přimícháme 2 žloutky. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Ušleháme sníh ze dvou bílků, přimícháme 30 g cukru a navršíme na těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 - 20 min.
Taky jsem ještě nezkoušela.
To bude dobrota. Také jsem to ještě nedělala, tak se na to chystám.
Jj super rychlovka v těch vedrech. Doporučuji.
mňam, ten jsem už delší dobu nedělala, přitom tu mám jáhly… ale až do konce týdne již máme naplánované, co budeme vařit, tak možná další týden 🙂
Je to naštěstí rychlovka a určitě je lepší z čerstveho ovoce.
Taky bych hlasovala za čerstvé ovoce. To má pak tu správnou poctivou chuť. 🙂