Go Back
+ servings

Jáhelník

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 250 g jáhel
  • 0,5 l mléka
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 20 g másla
  • hrst rozinek
  • 1 jablko
  • 1 malý meruňkový kompot
  • 30 g třtinového cukru do bílků

Instrukce

  • Jáhly spaříme 2x vroucí vodou. Poté nasypeme do hrnce s mlékem, přidáme cukr a vaříme do změknutí. Poté vmícháme máslo, ovoce a hrozinky a necháme chvíli vychladnout. Až je směs vlažná, přimícháme 2 žloutky. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Ušleháme sníh ze dvou bílků, přimícháme 30 g cukru a navršíme na těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 - 20 min.