jablečný koláč
Ingredience
- Těsto
- 1/3 hrnku cukru krupice
- 1 vejce
- 250 g bílého jogurtu
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 4-5 sladkých jablek
- Drobenka
- 6 polévkových lžic hrubé mouky
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 lžíce třtinového cukru
- 40 g másla
Instrukce
- Jako první si rozehřejeme troubu na 180 °C (horní a spodní ohřev).
- Kulatou koláčovou formu vyložíme papírem.
- Jablka důkladně umyjeme, vykrojíme jádřince a případné nehezké kousky. Nastrouháme je na hrubém struhadle.
- V míse smícháme cukr, vejce a bílá jogurt. Pak přisypeme polohrubou mouku, prášek do pečiva a vymícháme těsto.
- V menší míse smícháme ingredience na drobenku. Máslo nakrájíme na menší kousky, aby se nám drobenka lépe míchala. Nejdřív promícháme vidličkou, pak promneme ručně.
- Do koláčové formy nalijeme těsto, uhladíme, posypeme jablky a jako poslední přidáme drobenku.
- Dáme péct do trouby zhruba na 30 minut.
- Dobrou chuť!
asi jsem už také dříve zkoušela, obrácený koláč 🙂
Děkuji všem za pozitivní komentáře, děláte mi radost 🙂
Recept si ukládám, jakékoliv moučníky a dezerty s jablky mám moc ráda.
Super, to jsem ráda.
Jablečný koláč bude určitě dobrý s jogurtem.
Nebo tvarohem, mnam…
O víkendu jsem si opět dovezla jablíčka od rodičů ze zahrádky, tak to bych mohla koláč vyzkoušet. Děkuji.
My jedeme příští týden, ale už asi budou spíše na strúdl 🙂 Budu ráda, vyzkoušejte.