Go Back
+ servings

jablečný koláč

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 8 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 38 minutes
Porce 12 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Těsto
  • 1/3 hrnku cukru krupice
  • 1 vejce
  • 250 g bílého jogurtu
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 4-5 sladkých jablek
  • Drobenka
  • 6 polévkových lžic hrubé mouky
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 40 g másla

Instrukce

  • Jako první si rozehřejeme troubu na 180 °C (horní a spodní ohřev).
  • Kulatou koláčovou formu vyložíme papírem.
  • Jablka důkladně umyjeme, vykrojíme jádřince a případné nehezké kousky. Nastrouháme je na hrubém struhadle.
  • V míse smícháme cukr, vejce a bílá jogurt. Pak přisypeme polohrubou mouku, prášek do pečiva a vymícháme těsto.
  • V menší míse smícháme ingredience na drobenku. Máslo nakrájíme na menší kousky, aby se nám drobenka lépe míchala. Nejdřív promícháme vidličkou, pak promneme ručně.
  • Do koláčové formy nalijeme těsto, uhladíme, posypeme jablky a jako poslední přidáme drobenku.
  • Dáme péct do trouby zhruba na 30 minut.
  • Dobrou chuť!