Jablečný kolac

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila MagdalénaZemanová

Ingredience

  • 125 g Máslo
  • 250 g Špaldová mouka
  • 1/2 ks Prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce
  • 60 g Cukr krupice
  • 750 g Jablka
  • 1 ks Pudinkový prášek citronový
  • 40 - 80 g Cukr krystal
  • 1 ks Citron - šťáva

Instrukce

  • Máslo, mouku, kypřící prášek, vejce a cukr dáme do robota a vypracujeme těsto. 
    Jablka očistíme, nakrájíme na kostičky, smícháme s pudinkovým práškem, citronovou šťávou a cukrem. 
    Těsto rozdělíme a z větší poloviny vyválíme plát, který vložíme do vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy. Na těsto dáme náplň z jablek a přikryjeme druhou polovinou těsta. 
    Pečeme v rozehřáté troubě při 180°C asi 30 minut.
    Poznámka: původní recept mám s běžnou moukou, větším množstvím cukru a vanilkovým pudinkem, Roman Vaněk má obdobný recept s kukuřičným škrobem (na toto množství dává 60g). Citronový pudink dodá náplň šmrnc a ubere na sladkosti. 

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account