Jablečno-skořicový obrácený koláč / Apple-Cinnamon Upside-Down Cake
Ingredience
- Máslo
- Hnědý cukr
- 3 ks Jablka
- 1 1/5 hrnek Hladká mouka
- 1 ks Prášek do pečení
- Sůl
- 1 lžička Mletá skořice
- 1/2 hrnek Krystalový cukr
- 2 ks Vejce
- 1 lžička Vanilkový extrakt
- 1/2 hrnek Mléko
Instrukce
- Podzim je tu, ať už chceme nebo ne. K němu patří jablka a tedy i jablkové koláče.Podzim je tu, ať už chceme nebo ne. K němu patří jablka a tedy i jablkové koláče. Jelikož jsem dnes měla chuť si upéct něco sladkého, zavítala jsem na webovou stránku Marthy Stewartové a našla si výborný recept na obrácený jablkový koláč se skořicí. Odkaz na originální recept najdete na konci článku. [x]Předehřejeme troubu na nejvyšší stupeň.Formu vymažeme se všech stran máslem a spodek vysypeme hnědým cukrem.Oloupeme si jablka a každé nakrájíme na 8 měsíčků. Jablka pokládáme na spodek.Ručním mixérem si vyšleháme 8 lžic másla s krystalovým cukrem do jemné konzistence. Poté přidáme vajíčka a vanilkový extrakt.Do velké misky nasypeme mouku, prášek do pečení, sůl a skořici.Promícháme vařečkou, přidáme máslo s vajíčky a dáme do velkého mixéru.Poté nalejeme na jablka a pečeme asi 30 minut (píšu asi, jelikož každá z nás má jinou troubu, tudíž jiný rozsah stupňů, může to trvat 20 minut i 40 minut, proto se řídíme špejlí, pokud píchneme do koláče a je bez drobků, můžeme koláč vytáhnout a necháme vychladnout).