Jablečno-skořicový obrácený koláč / Apple-Cinnamon Upside-Down Cake

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila KarolínaVaněčková

Ingredience

  • Máslo
  • Hnědý cukr
  • 3 ks Jablka
  • 1 1/5 hrnek Hladká mouka
  • 1 ks Prášek do pečení
  • Sůl
  • 1 lžička Mletá skořice
  • 1/2 hrnek Krystalový cukr
  • 2 ks Vejce
  • 1 lžička Vanilkový extrakt
  • 1/2 hrnek Mléko

Instrukce

  • Podzim je tu, ať už chceme nebo ne. K němu patří jablka a tedy i jablkové koláče.
    Podzim je tu, ať už chceme nebo ne. K němu patří jablka a tedy i jablkové koláče. Jelikož jsem dnes měla chuť si upéct něco sladkého, zavítala jsem na webovou stránku Marthy Stewartové a našla si výborný recept na obrácený jablkový koláč se skořicí. Odkaz na originální recept najdete na konci článku. 
    [x]
    Předehřejeme troubu na nejvyšší stupeň.
    Formu vymažeme se všech stran máslem a spodek vysypeme hnědým cukrem.
    Oloupeme si jablka a každé nakrájíme na 8 měsíčků. 
    Jablka pokládáme na spodek.
    Ručním mixérem si vyšleháme 8 lžic másla s krystalovým cukrem do jemné konzistence. Poté přidáme vajíčka a vanilkový extrakt.
    Do velké misky nasypeme mouku, prášek do pečení, sůl a skořici.
    Promícháme vařečkou, přidáme máslo s vajíčky a dáme do velkého mixéru.
    Poté nalejeme na jablka a pečeme asi 30 minut (píšu asi, jelikož každá z nás má jinou troubu, tudíž jiný rozsah stupňů, může to trvat 20 minut i 40 minut, proto se řídíme špejlí, pokud píchneme do koláče a je bez drobků, můžeme koláč vytáhnout a necháme vychladnout). 
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account