Jablečná Charlotka za pár minut

Vytisknout recept
Moc ráda peču a od té doby co jsem téměř neustále doma zavřená s 5 hladovými krky, snažím se co nejvíce jednoduše. Přesně z této sféry je tento jednoduchý za to nesmírně výborný recept. Jedná se o takovou jednoduší formu obráceného francouzského koláče.
 
Jablka nakrájíme na kostičky a prohodíme v míse se skořicí. V michéru si zatím vyšleháme vejce se špetkou solu a cukrem, následně přidáme mouku. Formu volíme spíše kulatou je to úhlednější a lépe se krájí. Formu vyložíme pečícím papírem, posypeme na volno jablky a zalijeme těstěm, dáme do trouby na 180 stupnů cca na 30 minut.
 
U nás obvykle zmizí do pár minut ještě teplá jak zavoní domem skořice... Já si ji nejraději vychutnávám ještě se lžičkou tvarohu či zakysané smetany bokem.
 

3-6ks - jablka můžou být i starší s ošklivou šlupkou
3ks - vejce
6lžíce - cukr
7lžíce - mouka
1špetka - sůl
1lžička - skořice
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila MarkétaHolubová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account