Išelské dortíčky
Ingredience
- 200 g Máslo
- 300 g Hladká Mouka
- 8 g Mandle
- 100 g Moučkový cukr
- 1 lžíce Kakao
- 1 ks Žloutek
- Citrónová kůra
- 100 g Máslo
- 100 g Moučkový cukr
- 2 lžíce Rum
- 100 g Strouhané ořechy
- Meruňkový džem
Instrukce
- Do mouky přidáme kakao, na menší kousky rozkrájené máslo, cukr, mandle, citronovou kůru a žloutek a zpracujeme hladké těsto.Z těsta vyválíme plát a formičkami vykrajujeme různé tvary, které klademe na vymazaný plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě.Polovinu tvarů potřeme ořechovým krémem.Přikryjeme shodnými tvary pečiva, které jsme předtím polili čokoládovou polevou. Do středu každého dortíčku přitiskneme polovinu mandle nebo vlašského ořechu.