Irská pórkovo-bramborová polévka

Vytisknout recept
Polévkám jsem dřív příliš neholdovala a to zejména proto, že jsem je neuměla uvařit. Ale všechno je jenom o tom "poprvé". A když jsem za sebou měla svou první polévku, začalo mě bavit zkoušení a objevování dalších. Tato pórkovo-bramborová polévka má být typicky irská. Nemůžu to posoudit, v Irsku jsem nikdy nebyla. Pokud máte s irskou kuchyní zkušenosti, budu ráda, když mi řeknete svůj názor 🙂
 
1) Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Z řapíkatého celeru budou stačit 4 stonky.
 
2) V hrnci rozpustíme asi lžíci másla se stejným množstvím oleje, osolíme a zhruba 3 minuty smažíme cibuli a celer.
 
3) Přidáme pórek, nastrouhaný česnek, pepř podle chuti a restujeme dalších 5 minut. Poté přidáme brambory a vše pořádně promícháme.
 
4) Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí brambor.
 
5) Polévku rozmixujeme a přidáme smetanu a podmáslí.
 
6) Podáváme s opečeným chlebem, pro efekt můžeme zakápnout lžičkou smetany.
 
 

1ks - pórek
4-5ks - brambory
1ks - cibule
1ks - řapíkatý celer
1stroužek - česnek
1l - zeleninový vývar
ks - sůl
ks - pepř
ks - olej a máslo na smažení
50ml - smetana na vaření
50ml - podmáslí
příprava - 20
vaření - 40
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila NikolaVojčová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account