Hunc

Vytisknout recept
  1. Kroupy podle návodu namočte na několik hodin do studené vody a poté důkladně propláchněte.
  2. Uvařte je doměkka v osolené vodě se lžící sádla.
  3. Ve slupce uvařte brambory a nakrájejte je na plátky.
  4. Na pánvi orestujte špek s pokrájenou cibulí.
  5. Smíchejte kroupy, brambory, špek s cibulí a přidejte prolisovaný česnek, čerstvou majoránku, sůl a pepř podle chuti.
  6. Směs pečte na 180 °C v zapékací míse vymazané sádlem dozlatova zhruba 25 minut.
  7. Servírujte s nakládanou řepou nebo okurkami.  
 
TIP! Do receptu jsme použili kroupy ječné značky Naděžda Feithová ALFA mlýn a balírna Pouzdřany. Jsou chutné a mají označení Klasa.

200g - kroupy
1kg - nové brambory
100g - uzený špek nebo slanina
4lžíce - sádlo
1ks - velká cibule
ks - čerstvá majoránka
ks - sůl, pepř
ks - 3 stroužky česneku
ks - nakládané okurky nebo nakládaná řepa
příprava - 50
vaření - 25
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account