Hruškové muffiny

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Porce 0
Uvařila MarieHajdová

Ingredience

  • 250 g Celozrnná mouka
  • 200 g Třtinový cukr
  • 1 lžička Prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce
  • 200 ml Bílý jogurt
  • 110 ml Mléko
  • 110 ml Olej
  • 1 lžička Vanilkový extrakt
  • 1/2 lžička Sůl
  • 1/2 lžička Skořice
  • 180 g Hruška

Instrukce

  • Oblíbená sladkost nejen pro děti, tentokrát v podzimní celozrnné verzi.
    Nejprve si připravíme formu na muffiny - vymažeme, nebo vyložíme papírovými košíčky. Hrušky si můžeme oloupat (není nutné) a nakrájíme nadrobno. V misce je smícháme s půl lžičkou skořice, pokud jsou hrušky kyselejší, můžeme přidat i trochu třtinového cukru. Troubu si předehřejeme na cca 190 stupňů Celsia.
    Ve větší míse prpomícháme mouku, skořici, sůl a prášek do pečiva. Ve druhé misce smícháme jogurt, mléko, cukr, olej, vejce a extrakt na hladkou a jednotnou hmotu. Tu pak přidáme do mísy s moukou a zlehka spojíme - není nutné míchat dlouho. Nakonec přidáme skořicové hrušky. 
    Rozdělíme do formiček a pečeme cca 15 minut dozlatova. Necháme trochu vychladnout, vyjmeme z formiček. Nejlepší jsou ještě vlažné. 
    Inspirace pochází z mého oblíbeného foodblogu Kitchenette. Jsou dobré, voňavé a zdravé. Stejně dobré jsou i se švestkami.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account