Hrníčkový borůvkový koláč

Vytisknout recept

 
Tímto koláčem nic nezkazíte a uděláte radost každému mlsounovi.
A navíc - borůvky jsou velmi zdravé a mají mnoho pozitivních účinků a to nejenom na zrak. Přidání bílého jogurtu navíc číní těsto nejen lehkým a svěžím, ale zvyšuje také vláčnost a šťavnatost.

 

Postup:

Smíchala jsem dva kelímky bílého jogurtu, dva hrnky polohrubé mouky, jeden hrnek cukru krystalu, dvě vejce a jeden prášek do pečiva. Já používám kuchyňský robot, na který nedám dopustit.
Těsto jsem rozetřela do vymazané a vysypané koláčové formy a pokladla borůvkami. Já jsem nyní použila již mražené borůvky.
Přísady na drobenku - hrubou mouku, máslo a cukr krystal - jsem promnula a nasypala na koláč.
Pekla jsem v trroubě vyhřáté na 180 stupňů asi dvacet minut, až drobenka zezlátne.
 

2ks - bílý jogurt
2hrnek - polohrubá mouka
1hrnek - cukr krystal
2ks - vejce
1ks - prášek do pečiva
60g - hrubá mouka
40g - cukr krystal
60g - máslo
1hrst - borůvky
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account