Tímto koláčem nic nezkazíte a uděláte radost každému mlsounovi.
A navíc - borůvky jsou velmi zdravé a mají mnoho pozitivních účinků a to nejenom na zrak. Přidání bílého jogurtu navíc číní těsto nejen lehkým a svěžím, ale zvyšuje také vláčnost a šťavnatost.
Postup:
Smíchala jsem dva kelímky bílého jogurtu, dva hrnky polohrubé mouky, jeden hrnek cukru krystalu, dvě vejce a jeden prášek do pečiva. Já používám kuchyňský robot, na který nedám dopustit.
Těsto jsem rozetřela do vymazané a vysypané koláčové formy a pokladla borůvkami. Já jsem nyní použila již mražené borůvky.
Přísady na drobenku - hrubou mouku, máslo a cukr krystal - jsem promnula a nasypala na koláč.
Pekla jsem v trroubě vyhřáté na 180 stupňů asi dvacet minut, až drobenka zezlátne.
2ks - bílý jogurt2hrnek - polohrubá mouka1hrnek - cukr krystal2ks - vejce1ks - prášek do pečiva60g - hrubá mouka40g - cukr krystal60g - máslo1hrst - borůvkypříprava - 10vaření - 20