Hrášková krémová polévka

Vytisknout recept
Hodně oblíbená polévka u nás doma.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 6 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 2 sáčky mraženého hrášku po 450g
  • 1 střední cibule
  • 5-6 stroužků česneku
  • 2 větší brambory
  • kousek másla
  • sůl pepř, majoránka
  • smetana na zjemnění
  • opečený chléb slanina na závěrečnou úpravu

Instrukce

  • Cibuli a česnek nakrájíme na malé kousky, dáme do hlubšího kastrolu s kouskem másla.
  • Chvíli restujeme a mezitím si dáme uvařit vodu.
  • Očistíme si brambory a nakrájíme na menší kousky.
  • Do hrnce vsypeme hrášek, přidáme brambory, promícháme.
  • Dáme sůl, pepř, majoránku, znovu zamícháme a zalijeme vodou tak, aby suroviny byly potopené.
  • Společně vaříme 20-25 minut.
  • Poté rozmixujeme ponorným mixérem, není potřeba ani pasírovat přes sítko.
  • Pro zjemnění můžeme přidat asi 1 dcl sladké smetany (šlehačky), případně ještě dochutíme.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Výborná polévka. Vypadá krásně.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Mňam a ještě jednou mňam, škoda, že ji nemohu vařit moc často…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account