Hraběnčin koláč

Vytisknout recept
Nejprve si vše nachystáme, abychom veděli, že jsme na nic nezapomněli.
1) Smícháme mouku, cukr, PDP, máslo a 4 žloutky. Těsto zpracujeme a 1/4 si oddělíme a dáme do lednice. Zbytek těsta rozetřeme na plech. 
2)Na schládlé těsto si nastrouháme jablka, posypeme vanilkovým cukrem a skořiči.
3) Ze 4 bílků si ušleháme s cukrem sníh, který rozetřeme na jablka.
4) Vyndáme si zbylé těsto z lednicky, na hrubém struhadle nastrouháme na sníh těsto. (Hlavně pro okrasu, ale je to výborné s tím. Nemusíte dělat.)
5) Dáme páct na 180 - 190 °C, dle zvyklosti a trouby. Pečeme dokud těsto není upečené.
6) Necháme schládnout a můžeme dávat na talíř k odpolední kávě.
 Rada:
Zda chcete být kreativní do těsta co putuje do lednice vsypte trochu kakaa ať si trochu ten koláč zpestříte.

40dkg - Hrubá mouka
4ks - vejce
13dkg - mletý cukr
25dkg - máslo
1ks - Prášek do pečiva
5 až 6ks - jablka (dle velikosti)
2ks - vanilkový cukr
10dkg - mletý cukr (do sněhu)
příprava - 15
vaření - 35 až 45
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila NatálieMartináková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account