Houbové těstoviny

Vytisknout recept

Dneska jsem udělala jídlo, které už dělala naše maminka,

a protože používala jako těstoviny flíčky, říkala tomu houbofleky.

Já se tedy s flíčky nesháním, použiji takové těstoviny, jaké jsou doma.

Dnes to byly semolinové od Adriany.

 

 

Ty jsem nejprve dala uvařit do vroucí, osolené vody a přidala jsem l lžíci oleje.

Večer jsem si vyndala z mrazáku houby, aby povolily. 

 

 

Do kastrolu jsem dala trochu sádla, nechala rozehřát, pak cibuli na jemno nakrájenou,

osolila a poté jsem přindala jeden sáček /což je asi 1 cedník před zamrazením/ hub.

Celé jsem to posypala drceným kmínem.

Houby jsem míchala a nechala dusit zhruba 20 minut.

/Než je na podzim dávám mrazit, tak je povařím v horké osolené vodě, takže jsou tzv.

předvařené/, dusím do změknutí, občas podliju kapkou horké vody.

Ke konci přidám dvě vajíčka, jako do smaženice. Ona je to v tuhle chvíli houbová

smaženice.

Když je takto hotovo, přidám do hub scezené těstoviny a promíchám.

U nás oblíbené bezmasé jídlo.

 

 

Hudlenka

 

500g - těstoviny
1lžíce - olej
ks - houby /čerstvé, mražené, sušené, jaké máte/
1ks - cibule
ks - sůl, kmín, koření na houby
2 lžíce - sádlo pod houby
2ks - vejce
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account