Houbové smetanové rizotto
Ingredience
- 400 g Rýže arborio
- 200 g Kuřecí prsa
- dle chuti Sůl, pepř, sušená petržel
- 1/2 ks Červená cibule
- 4 stroužek Česnek
- Olej - jen na pánev
- 1 hrst Sušené hříbky
- 250 ml Smetana 30%
- 50 g Žampióny
Instrukce
- Na rozehřátém tuku osmahneme 1/2 cibule nakrájené hodně na jemno, přidáme na drobno pokrájený česnek a necháme osmahnout .. přidáme kuřecí prsní na 1cm velké kostičky .. osolíme, opepříme a opékáme.. přidáme žampiony + sušené houby (na jemno -kousíčky max 1cm ) .. zalejeme smetanou a povaříme.. přisypeme sušenou petřželu a přiklopíme na 3 minutky.. Mezi tím uvařenou ráži zcedíme, pořádně propláchneme a přidáme do hrnce k houbové směsi 🙂 pomícháme a můžeme ještě před tím použít trochu houbového koření na zvýraznění chuti 😉 povaříme s rýží cca 1-2 minutky a můžeme podávat. Přeji dobrou chuť