
Houbové rizoto
Manžel donesl koš hub, a tak bylo třeba je zpracovat.
Většinu nasušiů, ale zbyly okrajky a pár růžovek,
tak jsem z toho dělala houbové rizoto.
Jak na to?
Do kastrolu dáme lžíci sádla a na něj po zahřátí najemno nakrájenou cibulku,
kterou osolíme a pokmínujeme drceným kmínem.
Omyté a okapané houby přesuneme na cibulku a promícháme.
Měly by pustit vodu, ale pokud ne, tak malinko podléváme.
Takto dusíme pod pokličkou a za častého míchání, případně i podlévání asi půl hodiny,
abychom houby zbavili toxinů.
Mezitím si vedle uvaříme rýži, já udělala 3 sáčky, v osolené vodě.
Asi 10 minut před koncem dušení jsem do hub přidala nakrájenou papriku na proužky,
aby nebyla pak zcela rozdušená.
Když jsou houby hotové, smícháme ve velké nádobě s rýží a můžeme přidat hrášek,
kukuřici nebo i nakládanou červenou papriku pro barvu.
Podáváme s okurkou nebo červenou řepou.
Lze i posypat strouhaným sýrem. Já zasypala libečkem 
Dobrou chuť přeje Hudlenka
1 mísaks - čerstvé houby
ks - rýže podle osob
1ks - cibule
1ks - sůl, pepř, koření dle vás
ks - hrášek (malá plechovka)
ks - kukuřice (malá plechovka)
ks - paprika čerstvá
1lžíce - sádlo
příprava - 15
vaření - 30