Horký pudink
Ingredience
- 1 ks vanilkového pudinku
- 1/2 l Mléko
- Oblíbené koření
- 2 - 4 ks Vanilkový cukr
Instrukce
- Koření s cukrem dáme do části mléka a necháme krátce povařit, aby se chuť koření dostatečně uvolnila.Pudink připravíme jako obvykle, sladíme vanilkovým cukrem dle obliby sladkosti.Jakmile přidáme pudink do vařícího mléka, musíme jednat rychle a v pravou chvíli pudink sundat z plotny (trvá to pár vteřin), aby bylo mléko tak husté, že půjde ještě pohodlně pít.Pokud vhodnou chvíli neodhadneme, stačí bokem do pudinku přilít trochu mléka a rozmíchat - většinou je hned po problému (jestliže musíme rozředit více, přidáme trochu koření a van. cukr, aby se obnovila chuť).Pokud máme opačný problém, stačí přidat Solamyl (ale jen maličko, jinak budeme zase ředit ;-))Dozdobit můžeme např. plátky mandlí, přidat můžeme také směs oříšků a sušeného ovoce, které pak vyjíme lžičkou.