Horký pudink

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Porce 0
Uvařila HanaKlimentová

Ingredience

  • 1 ks vanilkového pudinku
  • 1/2 l Mléko
  • Oblíbené koření
  • 2 - 4 ks Vanilkový cukr

Instrukce

  • Koření s cukrem dáme do části mléka a necháme krátce povařit, aby se chuť koření dostatečně uvolnila.
    Pudink připravíme jako obvykle, sladíme vanilkovým cukrem dle obliby sladkosti.
    Jakmile přidáme pudink do vařícího mléka, musíme jednat rychle a v pravou chvíli pudink sundat z plotny (trvá to pár vteřin), aby bylo mléko tak husté, že půjde ještě pohodlně pít.
    Pokud vhodnou chvíli neodhadneme, stačí bokem do pudinku přilít trochu mléka a rozmíchat - většinou je hned po problému (jestliže musíme rozředit více, přidáme trochu koření a van. cukr, aby se obnovila chuť).
    Pokud máme opačný problém, stačí přidat Solamyl (ale jen maličko, jinak budeme zase ředit ;-))
    Dozdobit můžeme např. plátky mandlí, přidat můžeme také směs oříšků a sušeného ovoce, které pak vyjíme lžičkou.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account