HORKÁ PROTEINOVÁ ČOKOLÁDA
Ingredience
- 450 ml nízkotučného mléka
- 90 g čokoládového proteinu
- 10 g najemno nastrouhané hořké čokolády
- 2 PL kakaa
- 1 ČL skořice
- nastrouhaný badyán podle chuti nemusí být
- olej ve spreji ghee nebo jiný tuk (nemusí být)
Instrukce
- V hrnci si dáme na středním stupni ohřívat mléko (pokud chceme zdobit nakonec čokoládu našlehanou mléčnou pěnou, necháme si z celkového množství cca 80 ml stranou). Mléko v hrnci zahříváme, dokud nebude horké, nemělo by vřít. Pokud nechceme, aby se přichytávalo ke dnu hrnce, vytřeme si ho tukem, jako je například ghee nebo kokosový olej ve spreji, není to ale nutné. Jakmile má mléko požadovanou teplotu, zašleháme do něj protein smíchaný se skořicí, kakaem, případně i badyánem, pokud ho máme rádi.
- Hotovou horkou čokoládu rozlijeme rovnoměrně do 3 hrnečků, dozdobíme našlehanou pěnou ze zbylého mléka a posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou.
Moc dobré.
Čokoládu mám ráda, nápoj by mi nejspíš chutnal.
Čokoláda zní vždycky dobře. 🙂
Parádní recept
super