Hlávkový salát s jahodami, mozzarellou a vlašskými ořechy

Vytisknout recept
Připravte si snadnou lehkou večeři v podobě dokonalého letního salátu. Nechte se překvapit excelentním propojením chutí sladkých jahod, jemné mozzarelly a mírně nahořklé chuti hlávkového salátu. To vše zalité medovo-limetkovým dresinkem a zasypané horkými vlašskými ořechy.
Dokonalá kombinace, při které se budete cítit jako v sedmém nebi.
 
Co budete potřebovat?
  • 1 čerstvý křupavý hlávkový salát
  • 15 - 20 ks jahod
  • 150 g mozzarelly
  • 4 PL vlašských ořechů (pokud jste vůči ořechům intolerantní, zaměňte je za slunečnicová semínka)
Na zálivku pak:
  • 3 PL tekutého medu
  • 2 PL rozehřátého kokosového oleje
  • šťávu z 1 limetky
  • 1 ČL soli
  • špetku čerstvě mletého pepře
V míse vyšlehejte všechny ingredience do jemného dresinku a odstavte stranou.
Jak dál?
  1. Vlašské ořechy opražte na pánvičce na sucho.
  2. Hlávkový salát rozeberte, důkladně omyjte a osušte. 
  3. Jahody zbavte zelených lístků a opláchněte proudem vody.
  4. V míse smíchejte salát natrhaný na malé kousky s překrájenými jahodami. Přisypte horké ořechy. Rozdělte směs na jednotlivé talíře.
  5. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky a pár kousků položte na povrch každé porce.
  6. Závěrem každý talíř zalijte připraveným dresinkem.
Hotovo! Můžete podávat. Výtečně tak doplníte třeba večerní grilovačku nebo příjemné posezení na venkovní terásce s přáteli, které tímto salátem zaručeně ohromíte.
Dobrou chuť.
 
1ks - Hlávkový salát
15-20ks - Jahody
4lžíce - Vlašské ořechy
1ks - Sýr mozzarella (150 g)
3lžíce - Med
1ks - Limetka
2lžíce - Kokosový olej (rozehřátý)
1lžička - Sůl
1špetka - Mletý pepř
příprava - 15
vaření - 0
Kategorie Salát
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account