![](https://www.zenysro.cz/images/recipe/9827/main.jpg)
Hlávkový salát s jahodami, mozzarellou a vlašskými ořechy
- 1 čerstvý křupavý hlávkový salát
- 15 - 20 ks jahod
- 150 g mozzarelly
- 4 PL vlašských ořechů (pokud jste vůči ořechům intolerantní, zaměňte je za slunečnicová semínka)
- 3 PL tekutého medu
- 2 PL rozehřátého kokosového oleje
- šťávu z 1 limetky
- 1 ČL soli
- špetku čerstvě mletého pepře
- Vlašské ořechy opražte na pánvičce na sucho.
- Hlávkový salát rozeberte, důkladně omyjte a osušte.
- Jahody zbavte zelených lístků a opláchněte proudem vody.
- V míse smíchejte salát natrhaný na malé kousky s překrájenými jahodami. Přisypte horké ořechy. Rozdělte směs na jednotlivé talíře.
- Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky a pár kousků položte na povrch každé porce.
- Závěrem každý talíř zalijte připraveným dresinkem.