Gulášová svačinová polévka
Ingredience
- 1 středně velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 dcl oleje
- 2 větší mrkve
- 1/4 celeru
- 4-6 středně velkých brambor
- 2 lžíce červené uzené papriky
- 3-4 lžíce hladké špaldové mouky
- hovězí maso ve vl. šťávě konzerva
- cca 1 5 l vody
- sůl pepř, majoránka
- pažitka
Instrukce
- Cibuli nakrájíme na malé kostičky, dáme do hlubokého hrnce, přidáme pokrájený česnek a olej a společně chvíli restujeme.
- Následně k cibuli přidáme mletou papriku, rychle promícháme a dáme hladkou špaldovou mouku. Společně chvilenku orestujeme.
- Mezitím si uvaříme cca 1,5 l vody.
- Vezmeme ponorný mixér, vodu opatrně vlijeme do hrnce a důkladně promixujeme.
- Vrátíme na sporák, přidáme na malé kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu a brambory.
- Přidáme majoránku, sůl, pepř.
- Když už je zelenina takřka měkká, přidáme ještě na drobné kousky pokrájené hovězí maso (ve vlastní šťávě).
- Necháme ještě 2-3 minutky povařit a je hotovo.
- V závěru dáme čerstvé bylinky. Můžeme podávat s pečivem.
Ja vôbec nepoužívam mäso z konzervy na varenie. Radšej mám čerstvé suroviny.
Dobrá polévka. Pěkně vypadá.
Hmmm, tak na takovou polévku bych se nechala pozvat. Ještě nikdy jsme nedělali gulášovku z vepřovky, zajímavý nápad… díky
No já jí nedělala z vepřovky, ale z konzervy hovězí maso ve vl. šťávě. V akci ta sklenice vyšla asi na 33 Kč, do polévky OK…
No tak hovězí, ale stejně by mě to nenapadlo… my většinou děláme ze špekáčků (1-2) nebo z mletého masa… Ale jinak maso bych si dala, mám ho ráda na chleba, hezky opepřit… mňam 🙂
z uzeniny nedělám gulášovku, ale Frankfurskou polévku