Gulášová svačinová polévka

Vytisknout recept
klasika, která nezklame, díky použitému masu z konzervy je vařeno o dost dříve
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 6 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 1 středně velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 dcl oleje
  • 2 větší mrkve
  • 1/4 celeru
  • 4-6 středně velkých brambor
  • 2 lžíce červené uzené papriky
  • 3-4 lžíce hladké špaldové mouky
  • hovězí maso ve vl. šťávě konzerva
  • cca 1 5 l vody
  • sůl pepř, majoránka
  • pažitka

Instrukce

  • Cibuli nakrájíme na malé kostičky, dáme do hlubokého hrnce, přidáme pokrájený česnek a olej a společně chvíli restujeme.
  • Následně k cibuli přidáme mletou papriku, rychle promícháme a dáme hladkou špaldovou mouku. Společně chvilenku orestujeme.
  • Mezitím si uvaříme cca 1,5 l vody.
  • Vezmeme ponorný mixér, vodu opatrně vlijeme do hrnce a důkladně promixujeme.
  • Vrátíme na sporák, přidáme na malé kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu a brambory.
  • Přidáme majoránku, sůl, pepř.
  • Když už je zelenina takřka měkká, přidáme ještě na drobné kousky pokrájené hovězí maso (ve vlastní šťávě).
  • Necháme ještě 2-3 minutky povařit a je hotovo.
  • V závěru dáme čerstvé bylinky. Můžeme podávat s pečivem.
6 Komentářů
  1. Jana SakalováSakalová 2 roky ago

    5 stars
    Ja vôbec nepoužívam mäso z konzervy na varenie. Radšej mám čerstvé suroviny.

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Dobrá polévka. Pěkně vypadá.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Hmmm, tak na takovou polévku bych se nechala pozvat. Ještě nikdy jsme nedělali gulášovku z vepřovky, zajímavý nápad… díky

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      No já jí nedělala z vepřovky, ale z konzervy hovězí maso ve vl. šťávě. V akci ta sklenice vyšla asi na 33 Kč, do polévky OK…

      • Lenka Hudečková 2 roky ago

        No tak hovězí, ale stejně by mě to nenapadlo… my většinou děláme ze špekáčků (1-2) nebo z mletého masa… Ale jinak maso bych si dala, mám ho ráda na chleba, hezky opepřit… mňam 🙂

        • Author
          Jaroslava Korpášová 2 roky ago

          z uzeniny nedělám gulášovku, ale Frankfurskou polévku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account