Gulášová svačinová polévka
Vytisknout recept
klasika, která nezklame, díky použitému masu z konzervy je vařeno o dost dříve
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes min
Čas vaření 25 minutes min
Celkový čas 40 minutes min
Porce 6 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová
- 1 středně velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 dcl oleje
- 2 větší mrkve
- 1/4 celeru
- 4-6 středně velkých brambor
- 2 lžíce červené uzené papriky
- 3-4 lžíce hladké špaldové mouky
- hovězí maso ve vl. šťávě konzerva
- cca 1 5 l vody
- sůl pepř, majoránka
- pažitka
Cibuli nakrájíme na malé kostičky, dáme do hlubokého hrnce, přidáme pokrájený česnek a olej a společně chvíli restujeme.
Následně k cibuli přidáme mletou papriku, rychle promícháme a dáme hladkou špaldovou mouku. Společně chvilenku orestujeme.
Mezitím si uvaříme cca 1,5 l vody.
Vezmeme ponorný mixér, vodu opatrně vlijeme do hrnce a důkladně promixujeme.
Vrátíme na sporák, přidáme na malé kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu a brambory.
Přidáme majoránku, sůl, pepř.
Když už je zelenina takřka měkká, přidáme ještě na drobné kousky pokrájené hovězí maso (ve vlastní šťávě).
Necháme ještě 2-3 minutky povařit a je hotovo.
V závěru dáme čerstvé bylinky. Můžeme podávat s pečivem.