Grilované plněné žampiony bez masa

Vytisknout recept
Grilované žampiony jsou lahůdka, na které si pochutnají všichni bez ohledu na to, zda jsou či nejsou vegetariáni. Grilované žampiony skvěle poslouží jako hlavní chod i předkrm. Základem je však dobře dochucená náplň, která žampionům dodá šmrnc.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 2 balení středních krémových žampionů
  • 1 balení alternativy mletého masa Vege burger klasik Labeta
  • 60 ml rostlinného oleje
  • 190 ml vody
  • olivový olej
  • 70 g najemno nastrouhaného sýru typu Grana Padano
  • sůl pepř, drcený kmín

Instrukce

  • Připravte si směs Vege burger podle návodu a nechte ji nabobtnat. Žampiony oloupejte, odkrojte nožičku a opatrně vydlabejte vnitřek. Vydlabané a nadrobno po krájené vnitřky žampionů zprudka orestujte na olivovém oleji a ochuťte solí, pepřem a kmínem. Vše promíchejte dohromady a vmíchejte nastrouhaný sýr. Pozvolna grilujte do změknutí žampionů. Na závěr můžete ještě povrch posypat troškou sýru a nechat zapéct.

Notes

TIPY:
Naplněné žampiony je praktické naskládat do misky z alobalu a až pak grilovat. Budou na místě držet hezky rovně.
Připravila lektorka zdravého vaření a životního stylu Ing. Kamila Metzová, ambasadorka značek Druid CZ, Labeta a Iswari, tvůrkyně originálních bezlepkových receptů a autorka webu www.varilamysicka.cz.
Zdroj a foto: Labeta
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account