Gratinovaná jablka a brambory

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Jablka 500 g
  • Brambory 500 g
  • Švýcarský nebo Holandský sýr 100 g
  • Malá cibule 1 ks
  • Sůl pepř dle chuti
  • Máslo na vymazání

Instrukce

  • Omyjte brambory a v hrnci s vodou je uvařte ve slupce.
  • Uvařené brambory oloupejte a nechte vychladnout.
  • Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky.
  • Jablka omyjte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na tenké plátky.
  • Na hrubém struhadle nastrouhejte tvrdý sýr.
  • Rozehřejte troubu na 180°C.
  • Vymažte máslem zapékací misku nebo pekáček.
  • Vychladlé, oloupané brambory nakrájejte na plátky a vložte do pekáčku.
  • Na vrstvu brambor vložte nakrájenou cibuli, osolte a opepřete.
  • Na vrstvu cibule vložte nakrájená jablka.
  • Dejte péci do vyhřáté trouby na 15 až 20 minut.
  • Krátce před koncem přidejte strouhaný sýr, vypněte troubu a nechte dojít.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Dobrá kombinace.

  2. Přiznám se, že nemusím kombinace “slaného” a sladkého, jako např. kuřecí řízek s broskví. Proto bych tady vynechala jablka a dala je zvlášť. Jinak tuto variantu děláme a je vynikající, někdy brambory zalijeme i smetanou ke šlehání.

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Fakt? Ja jako dite nemohla pizzu Hawai, ale ted muzu i rybu pangasius, pak na to platek anglicke, nastrouhana jablicka a cibule. Mnamka 🙂

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    5 stars
    Zajímavé, díky z recept 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account