Gnocchi „al Pomodoro“
Ingredience
- 1 ks Noky (balíček)
- 2 lžička Olivový olej
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 ks Loupaná rajčata (sklenice)
- 1 dcl Bílé víno
- 1 špetka Pepř
- 50 g Parmezán
- 100 g Rukoly
- Pár lístků bazalky
Instrukce
- Dobré dopoledne dámy, dovolte mi, abych se s Vámi podělila o další svůj oblíbený recept. Je inspirovaný jednou italskou restaurací v centru Ostravy, kam ráda chodím a jejíž majitel mi řekl, jak na něj.. Od té doby jej vařím často a ráda. Takže určitě si jako první věc naházejte noky do vroucí, osolené vody.A jdeme na "omáčku"Na olivovém oleji osmahněte česnek - až zhnědne můžete(ale nemusíte) vytáhnout. Přidáme rajčata, které zalijeme vínem a redukujeme. Přidáme čerstvou bazalku, sůl, pepř.Když máme hotové noky, scedíme je a přidáme na krátkou chvíli k omáčce. Přidáme rukolu a promícháme - ihned dáváme na talíř.Posypeme nastrouhaným parmezánem a rychle spapáme, protože to doslova mizí před očima :-)))(MAlý tip - pokud máte zapékací misky a rádi jídlo v této formě - dejte noky do misky ve fázi, kdy jsem psala na talíř - posypte parmezánem a dejte na 5 minut do vyhřáté trouby *heart*) Dobrou chuť, dámy 🙂