Frittata
Ingredience
- 8 vajec
- 100 ml smetany ke šlehání
- 100 g mozzarelly nakrájené na 1 cm kostky
- 50 g najemno nastrouhaného parmazánu
- 8 cherry rajčat
- hrst rukoly nebo pažitky
- 1 lžíce másla nebo olivového oleje
- 1 lžičku kořenící směsi Bylinková sůl
Instrukce
- Připravíme si větší pánev vhodnou do trouby a vymažeme ji 1 lžící másla nebo olivového oleje. Předehřejeme troubu na 180 °C.
- Rozšleháme 8 vajec spolu s 100 ml smetany ke šlehání, 1 lžičkou bylinkové soli a 50 g jemně nastrouhaného parmazánu.
- Do směsi vmícháme hrst lístků rukoly nebo nadrobno nakrájené pažitky.
- Vše vylijeme na vymazanou pánev a rovnoměrně na celý povrch přidáme 8 rozpůlených cherry rajčat a 100 g mozzarelly nakrájené na 1 cm kostky. Vše jemně zatlačíme do vaječné směsi.
- Pečeme při 180 °C cca 20-25 minut, než povrch frittaty zezlátne a nejsou vidět tekutá místa.
- Jednotlivé porce podáváme teplé nebo i studené.
Vypadá to krásně, vyzkouším.
Tak teď jsem si vzpomněla na jeden z mých oblíbených filmů. Hezké vstávání. 🙂
Ten jsem nevidela, rada mrknu, diky Anetko….
Ještě jsem nezkusila, ale již jsem viděla vícekrát v TV v pořadech o vaření 🙂
Je to teď moderní a docela rychlé a jednoduché 😀