Frittata

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 8 vajec
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 g mozzarelly nakrájené na 1 cm kostky
  • 50 g najemno nastrouhaného parmazánu
  • 8 cherry rajčat
  • hrst rukoly nebo pažitky
  • 1 lžíce másla nebo olivového oleje
  • 1 lžičku kořenící směsi Bylinková sůl

Instrukce

  • Připravíme si větší pánev vhodnou do trouby a vymažeme ji 1 lžící másla nebo olivového oleje. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  • Rozšleháme 8 vajec spolu s 100 ml smetany ke šlehání, 1 lžičkou bylinkové soli a 50 g jemně nastrouhaného parmazánu.
  • Do směsi vmícháme hrst lístků rukoly nebo nadrobno nakrájené pažitky.
  • Vše vylijeme na vymazanou pánev a rovnoměrně na celý povrch přidáme 8 rozpůlených cherry rajčat a 100 g mozzarelly nakrájené na 1 cm kostky. Vše jemně zatlačíme do vaječné směsi.
  • Pečeme při 180 °C cca 20-25 minut, než povrch frittaty zezlátne a nejsou vidět tekutá místa.
  • Jednotlivé porce podáváme teplé nebo i studené.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Vypadá to krásně, vyzkouším.

  2. Tak teď jsem si vzpomněla na jeden z mých oblíbených filmů. Hezké vstávání. 🙂

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Ještě jsem nezkusila, ale již jsem viděla vícekrát v TV v pořadech o vaření 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account