
Espreso linecké s kávovým krémem
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 180 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1 lžíce silného espresa
Krém:
- 120 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce espresa
Instrukce
- Espresso linecké cukroví s kávovým krémem patří mezi ty méně náročné druhy cukroví, co se množství ingrediencí týče. Ze zmíněných surovin vypracujte jemné těsto, a nechte ho alespoň hodinu vychladit. Pak přichází ta zábavná část – vykrájejte z těsta nejrůznější vánoční tvary a upečte je dozlatova. Na závěr pak už jen jednotlivé kusy cukroví slepte vyšlehaným máslovo-kávovým krémem a nechte odležet. A vzápětí je klasika se sofistikovanou kávovou vůní na světě.











