Espreso linecké s kávovým krémem

Vytisknout recept
Káva patří k nejoblíbenějším nápojům, proto není divu, že inspiruje i k tomu, abychom ji zakomponovali do vánočního cukroví. Není v nich dominantní, ale zůstává nepřehlédnutelná. Zvýrazní čokoládu, prohloubí máslová těsta, dodá šmrnc krémům i křupavost zdobení. Navíc skvěle funguje v kombinaci s různými texturami.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 180 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce silného espresa

Krém:

  • 120 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 lžíce espresa

Instrukce

  • Espresso linecké cukroví s kávovým krémem patří mezi ty méně náročné druhy cukroví, co se množství ingrediencí týče. Ze zmíněných surovin vypracujte jemné těsto, a nechte ho alespoň hodinu vychladit. Pak přichází ta zábavná část – vykrájejte z těsta nejrůznější vánoční tvary a upečte je dozlatova. Na závěr pak už jen jednotlivé kusy cukroví slepte vyšlehaným máslovo-kávovým krémem a nechte odležet. A vzápětí je klasika se sofistikovanou kávovou vůní na světě.

Notes

Dobrým parťákem pro přípravu cukroví, krémů či polev vám bude například i Hell Ice Coffee Double Espresso. 
Zdroj a foto: HELL ENERGY

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account