Káva patří k nejoblíbenějším nápojům, proto není divu, že inspiruje i k tomu, abychom ji zakomponovali do vánočního cukroví. Není v nich dominantní, ale zůstává nepřehlédnutelná. Zvýrazní čokoládu, prohloubí máslová těsta, dodá šmrnc krémům i křupavost zdobení. Navíc skvěle funguje v kombinaci s různými texturami.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
250ghladké mouky
180gmásla
80gmoučkového cukru
2žloutky
1lžíce silného espresa
Krém:
120gmásla
150gmoučkového cukru
2lžíce espresa
Instrukce
Espresso linecké cukroví s kávovým krémem patří mezi ty méně náročné druhy cukroví, co se množství ingrediencí týče. Ze zmíněných surovin vypracujte jemné těsto, a nechte ho alespoň hodinu vychladit. Pak přichází ta zábavná část – vykrájejte z těsta nejrůznější vánoční tvary a upečte je dozlatova. Na závěr pak už jen jednotlivé kusy cukroví slepte vyšlehaným máslovo-kávovým krémem a nechte odležet. A vzápětí je klasika se sofistikovanou kávovou vůní na světě.
Notes
Dobrým parťákem pro přípravu cukroví, krémů či polev vám bude například i Hell Ice Coffee Double Espresso. Zdroj a foto: HELL ENERGY