Dvoubarevné sušenky
Ingredience
Na tmavé těsto:
- 150 g pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 30 g oleje
- 1 lžička skořice
- 2 polévkové lžíce datlového sirupu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 50 g nasekaných mandlí
- špaldové mléko podle potřeby
Na světlé těsto:
- 150 g pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 30 g oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- 30 g strouhaného kokosu
- 1 polévková lžíce rýžového sirupu
- rýžové mléko podle potřeby
Instrukce
- Obě těsta připravte tak, že nejprve dobře promícháte suché ingredience.
- Postupně přidávejte tekuté přísady, abyste získali pevné, ale pružné těsto.
- Pomocí pečícího papíru rozválejte tmavé těsto a vytvořte obdélník.
- To samé se světlým těstem.
- Na tmavé těsto položte světlé těsto a podélně je smotejte.
- Opět s pomocí pergamenového papíru vytvořte jakýsi salám. Dejte do mrazáku a předehřejte troubu na 180°C.
- Těsto samozřejmě nesmí zmrznout, je tam pouze ke zpevnění, aby se lépe krájelo. Jakmile je trouba nahřátá, nakrájejte těsto na plátky a pečte asi 15-20 minut.
Takéto sušienky by som rada vyskúšala.
Vypadá to lákavě. Také bych si dala.
Taky mi to připomíná roládu, ale dala bych si! 🙂
Super. Ona ta fotka trošku klame.
To nevadí. Protože v zásadě je jedno, jak to vypadá nebo co to připomíná. Hlavně že si člověk pochutná! 🙂
vypadá to hezky, spíš mi přijde jako roláda než sušenky 🙂
Děkuji.