Drobenkový koláč

Vytisknout recept

Dostali jsme letos prvně rebarboru, a tak jsem dneska vytvořila drobenkový koláč.

Na něj je potřeba vyrobit drobenku, kterou jsem udělala ze špaldové celozrrné

mouky, 1 lžičky jedlé sody, asi z půlky másla změklého a malinko Stévie.

Dále jsem do mísy dala 1 nízkotučný tvaroh, 1 zakysanou smetanu,

1 kelímek od smetany mléka, 1 vanilkový pudink a trochu (cca 2 lžíce medu).

Vše jsem promíchala do hustého krému.

Pak jsem do koláčové formy dala pečící papír, na to asi půlku drobenky,

hezky jsem to tam natlačila, na to vylila tekutou směs, pak přidala rebarboru

a pár jahod a navrch zbylou drobenku.

Dala jsem péci do předehřáté formy na 170°C asi na 35 minut.

Po upečení je vrch hezky zlatý.

Poté jsem odnesla koláč na balkon vychladnout,

jinak mu prospěje noc v lednici.

Je vynikající, lehký, skoro zdravý a moc chutný.

Hudlenka


1hrnek - špaldová mouka
120g - máslo
1lžička - prdopeč
1/3hrnek - cukr
1ks - tvaroh
200ml - zakysaná smetana
1sklenička - mléko
2lžíce - med (sladidlo)
ks - ovoce
1ks - vanilkový pudink
příprava - 20
vaření - 40
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account