
Dort z bílé čokolády s malinami
Ingredience
- 1 hrnek Pekanové ořechy
- 2 lžíce Kokosový olej
- 1/2 hrnek Kakao
- 2 hrnek Kešu ořechy
- 1/4 hrnek Agáve sirup
- 1/2 hrnek Kakaové máslo
- 1/2 hrnek Kokosový olej
- 2 hrnek Maliny
- 1 hrnek Voda
- 1/2 hrnek Kakao
- 1/2 hrnek Agáve sirup
- 1/4 hrnek Kokosový olej
Instrukce
- Dort z bílé čokolády s celými malinami je jeden z nejkrásnějších dortů, na řezu vyniknou oba krémy a krásné červené maliny.Začněte přípravou dortové formy a ingrediencí. Na přípravu krusty rozmixujte v robotu pekanové ořechy na mouku. Poté přidejte kakao a mixováním promíchejte. Jako poslední přidejte roztavený kokosový olej. Pokud není těsto lepivé, přidejte lžíci vody. Správná výsledná konzistence se vám nesmí lepit na prsty, ale musí držet v jednom kuse a nedrolit se. To poznáte tak, že v robotu se z těsta vytvoří koule. Těsto natlačte prsty a lžící do formy.Do mixéru nejdříve dejte ořechy kešu, vodu a agáve sirup. Rozmixujte na krém bez hrudek. Do krému vlijte roztavený kokosový olej a kakaové máslo. Znovu mixujte, než se olej dokonale spojí s krémem. Olej nesmí plavat na povrchu. Polovinu směsi nalijte do dortové formy. Následně posypte celými malinami, které přelijte druhou půlkou směsi.Jako poslední připravte polevu. Kakao, agáve sirup a kokosový olej umixujte najednou v mixéru do hladka. Polevu lijte od středu dortu ke krajům. Nechte od krajů asi 2 cm bez polevy. Prostor mezi polevou a krajem upravte za pomocí špejle. Kruhovými pohyby promíchejte světlý krém a tmavou polevu.Nejlepší je dort s čerstvými malinami. Pokud je nemáte k dispozici a budete používat mražené maliny, nerozmrazujte je předem. Jejich šťáva by zničila strukturu dortu.Recept je z kuchařky Tajemství syrové stravy.