Domácí pribiňák s jahodami

Vytisknout recept
V kombinaci s máslovými sušenkami a čerstvými jahodami je výtečnou svačinkou i dezertem ke kávě.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 6 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 220 g sušenky máslové
  • 50 g máslo studené
  • 250 g jahody + na ozdobu
  • 4 lžíce cukr krupice
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 250 g tučný tvaroh
  • pistácie nesolené na ozdobu

Instrukce

  • 1
  • Sušenky rozmixujte s pokrájeným studeným máslem na drobenku. Rozdělte ji do skleniček a lehce stlačte lžící.
  • 2
  • Jahody omyjte a zbavte je stopek. Asi deset souměrných jahod pokrájejte svisle na tenké plátky a obložte jimi bok sklenek. Zbylé jahody pokrájejte na kostičky, dejte do kastrůlku, přidejte 2 lžíce cukru, 100 ml vody a přiveďte k varu. Nechte pár minut povařit a poté směs rozmixujte dohladka. Pokud je omáčka příliš řídká, nechte ji ještě na mírném plameni zredukovat a následně zchladnout.
  • 3
  • Vychlazenou šlehačku ušlehejte dotuha spolu s vanilkovým cukrem a poté ji vmíchejte do tvarohu. Vznikne hladký krém. Ten přendejte do cukrářského sáčku a naplňte sklenky. Navrch rozetřete jahodovou omáčku a dejte alespoň na hodinu vychladit do ledničky. Sklenky ozdobte nasekanými pistáciemi a čerstvými jahodami.
5 Komentářů
  1. MichaelaKočicová 2 roky ago

    Vypadá to výtečně! 🙂

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Moc pěkné a dobré.

  3. KláraOdehnalová 2 roky ago

    To vypadá velmi dobře, jen by to chtělo překonat lenost a něco takového vytvořit. 🙂

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    SVAČINKA JAKO VYŠITÁ 🙂

  5. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Vypadá to překrásně, pěkná svačina pro malé školáky s sebou do aktovky.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account