Domácí pribiňák s jahodami
Ingredience
- 220 g sušenky máslové
- 50 g máslo studené
- 250 g jahody + na ozdobu
- 4 lžíce cukr krupice
- 250 ml smetana ke šlehání
- 1 ks vanilkový cukr
- 250 g tučný tvaroh
- pistácie nesolené na ozdobu
Instrukce
- 1
- Sušenky rozmixujte s pokrájeným studeným máslem na drobenku. Rozdělte ji do skleniček a lehce stlačte lžící.
- 2
- Jahody omyjte a zbavte je stopek. Asi deset souměrných jahod pokrájejte svisle na tenké plátky a obložte jimi bok sklenek. Zbylé jahody pokrájejte na kostičky, dejte do kastrůlku, přidejte 2 lžíce cukru, 100 ml vody a přiveďte k varu. Nechte pár minut povařit a poté směs rozmixujte dohladka. Pokud je omáčka příliš řídká, nechte ji ještě na mírném plameni zredukovat a následně zchladnout.
- 3
- Vychlazenou šlehačku ušlehejte dotuha spolu s vanilkovým cukrem a poté ji vmíchejte do tvarohu. Vznikne hladký krém. Ten přendejte do cukrářského sáčku a naplňte sklenky. Navrch rozetřete jahodovou omáčku a dejte alespoň na hodinu vychladit do ledničky. Sklenky ozdobte nasekanými pistáciemi a čerstvými jahodami.
Vypadá to výtečně! 🙂
Moc pěkné a dobré.
To vypadá velmi dobře, jen by to chtělo překonat lenost a něco takového vytvořit. 🙂
SVAČINKA JAKO VYŠITÁ 🙂
Vypadá to překrásně, pěkná svačina pro malé školáky s sebou do aktovky.