Domácí lučina podle Jitkykytky
Ingredience
- 1 ks Bílý jogurt 10%
- 1 ks Bílý jogurt 3,8%
- 1 ks Zakysaná smetana 16% nebo smetana sladká 12 - 16%
- 1/2 lžička Himalájská sůl
Instrukce
- 🙂 Milé kuchařinky, receptů na domácí lučinu je mnoho....někdo dává jen smetanové jogurty 10% tuku, šlehačku...:-) Vyzkoušela jsem několik variant, ale ze všech mně vyhovuje tato :.....a myslím, že je i zdravější;-) V míse smíchám jogurty, smetanu a sůl. Na cedník dám utěrku a směs na ní vyliju a celé to postavím na vyšší hrnek.Nejlépe to dělám večer a dám do lednice vykapat. V hrnku máte syrovátku, to je možné vypít - já jsem naposledy s ní zadělalaslané muffiny.Hotovou lučinu přendám do misky a pak už jen používám, jak potřebuji.Např. s bylinkami na tmavý chleba, obložit rajčetem nebo do různých pomazánek. Případně je možná sladká varianta = přidat tekutýmed nebo i spařené horkou vodou kakao a máte sladký pribináček. Nechám na Vás = vyzkoušejte si recept a přizpůsobte svým chutím.....:-) P.S- Můžete zkusit i jogurty Holandia, Ranko, Choceňský, Valašský.... Dobrou chuťpřeje Jitkakytka♥