Domácí duhový nanuk
- Každý druh ovoce jednotlivě rozmixujeme na hladké pyré a dáme zvlášť do mističek.
- Nachystáme si formičky na nanuky. Na dno dáme pár lžiček pyré z kiwi a zapíchneme do něj dřevěnou tyčku na nanuk. Dáme cca na 20 minut do mrazáku.
- Formičky vytáhneme a jako další navrstvíme pár lžiček jahodového pyré. Zkontrolujeme, jestli dřevěná tyčka stojí rovně. Opět vložíme na dalších 20 minut do mrazáku.
- Stejný postup opakujeme s mangovým, borůvkovým, melounovým i ananasovým pyré.
- Po poslední vrstvě ovocného pyré necháme v mrazáku alespoň 2 hodiny.
- Při vytahování duhového nanunuku z formičky si můžeme pomoci tím, že ji vložíme pod teplou tekoucí vodu. Nanuk tak půjde snáze ven.