Domácí chléb (v podstatě bez práce)

Vytisknout recept
Veškeré sypké suroviny dáme do mísy, promícháme, přilijeme vodu a vše zamícháme. Necháme v míse přikryté utěrkou cca 8 hodin (ideálně přes noc). Poté mísou "klepneme" o desku stolu, ono nám klesne a necháme ještě asi půlhodinku kynout.
Zapneme troubu na 230°C a dáme do ní nahřát kastrol o průměru 24 cm. Po nahřátí kastrolu do něj kápneme trošku oleje, ten rozetřeme papírovým ubrouskem po celé ploše a kastrol zaprášíme hladkou moukou.
Do kastrolu přendáme těsto, přiklopíme ho pokličkou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na 230°C zhruba hodinu.

3hrnek - špaldová hladká mouka a chlebová, celkem 3 půllitrové hrnky
3lžička - sůl
3lžička - sušené droždí
2lžička - kmín
2hrst - semínka dle svých zvyklostí
3/4l - voda
příprava - 10
vaření - 60
Kategorie Přílohy
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account