DAL
Ingredience
- * 100gr červené čočky
- * 20gr Ghee očištěné máslo *
- * Borges Classic olivový olej
- * 1 středně velká cibule
- * 2 stroužky česneku
- * 1 čajová lžička strouhaného zázvoru
- * mleté chilli
- * 1 lžíce garam masala
- * 2 zralé rajčata
Instrukce
- Položte ghee na pánev a zlehka osmažte cibuli s jemně nasekaným česnekem. Přidejte čočku, mleté chilli, garam masala, nakrájená rajčata a sůl. Zakryjte na šířku dvou prstů vodou nad hladinu čočky a vařte při nízké teplotě za stálého míchání. Přidejte vodu, pokud je třeba (pokud se vývar vyvaří), ale ne zbytečně mnoho. Míchejte dokud čočka není velmi jemná a začne se z ní tvořit pyré. Nakonec Dal posypte strouhaným kokosem.
- * K očištění másla ho potřebujeme vařit v dvojitém vařiči. Pokud bychom ho položili přímo na teplo, shořelo by. Když se máslo roztaje, vodná bělavá část se oddělí od tuku, který je úplně žlutý. V tomto okamžiku můžeme odstranit tuk a dbát na to, abychom při tom neodstranily syrovátku (bělavou tekutinu).
Dík za tip
Čočka vypadá moc dobře. Někdy ráda vyzkouším.
Skvělý a jednoduchý recept, určitě někdy vyzkouším.
čočku dělám často, díky za další recept 🙂
Čočku máme doma rádi, ale tento pokrm jsem doposud nikdy nejedla.