DAL

Vytisknout recept
Čočka je potravina velmi bohatá na živiny, zejména vlákninu, která nám pomáhá eliminovat cholesterol, bojovat proti zácpě, kontrolovat naši váhu a kardiovaskulární zdraví.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Indická
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • * 100gr červené čočky
  • * 20gr Ghee očištěné máslo *
  • * Borges Classic olivový olej
  • * 1 středně velká cibule
  • * 2 stroužky česneku
  • * 1 čajová lžička strouhaného zázvoru
  • * mleté chilli
  • * 1 lžíce garam masala
  • * 2 zralé rajčata

Instrukce

  • Položte ghee na pánev a zlehka osmažte cibuli s jemně nasekaným česnekem. Přidejte čočku, mleté ​​chilli, garam masala, nakrájená rajčata a sůl. Zakryjte na šířku dvou prstů vodou nad hladinu čočky a vařte při nízké teplotě za stálého míchání. Přidejte vodu, pokud je třeba (pokud se vývar vyvaří), ale ne zbytečně mnoho. Míchejte dokud čočka není velmi jemná a začne se z ní tvořit pyré. Nakonec Dal posypte strouhaným kokosem.
  • * K očištění másla ho potřebujeme vařit v dvojitém vařiči. Pokud bychom ho položili přímo na teplo, shořelo by. Když se máslo roztaje, vodná bělavá část se oddělí od tuku, který je úplně žlutý. V tomto okamžiku můžeme odstranit tuk a dbát na to, abychom při tom neodstranily syrovátku (bělavou tekutinu).
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Čočka vypadá moc dobře. Někdy ráda vyzkouším.

  2. KláraOdehnalová 1 rokem ago

    Skvělý a jednoduchý recept, určitě někdy vyzkouším.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    čočku dělám často, díky za další recept 🙂

  4. Čočku máme doma rádi, ale tento pokrm jsem doposud nikdy nejedla.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account