
Cuketovo-fazolový guláš
Dneska jsme měli vyloženě chuť na něco lehkého.
Protože jsme dostali cibuli a cuketu přímo čerstvé ze zahrady,
rozhodla jsem se udělat cuketovo-fazolový guláš.
Cibuli jsem pokrájela na jemno, papriku na proužky.
Cuketu jsem oloupala a nakrájela na plátky, na chvíli ji posolila, a
by pustila vodu. Poté jsem ji omyla a nakrájela na kostky.
Na pánev jsem kápla asi jednu lžíci olivového oleje, nechala zahřát,
pak jsem dala cibuli a hned posolila (toto dělám, protože se cibule pak nepálí).
Po zesklovatění cibule jsem přidala jednu červenou papriku
a nechala chvíli dusit, aby změkla. Na to jsem přidala cuketu.

Dusila jsem asi 10-15 minut, dokud nezměkla paprika a pak jsem přidala
dvě plechovky fazolí i se šťávou, nechala řádně provařit, spojit chutě.
Přidala jsem trochu kečupu. Dochutila jsem to solí, můžete pepřem,
chilli, a tím, co máte rádi. U nás doma toto jídlo podáváme s chlebem.

Jako příloha by jistě mohly být i brambory.
Dobrou chuť přeje Hudlenka

1ks - cuketa
1ks - cibule
1ks - paprika
2ks - fazole v plechovce
ks - koření, sůl, kečup
příprava - 15
vaření - 20