Cuketová omáčka s Lučinou
Ingredience
- 1 ks Větší cuketa
- 100 g Lučina
- dle chuti Sůl, bazalka, česnek
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kuřecí prso
Instrukce
- Sháníte recept na lehký letní super-rychlý oběd? Tady ho máte *heart* 1. Na oleji si orestujte na drobno nakrájenou cibuli2. Přidejte na kostky nakrájenou cuketu (osobně dávám i se slupkou), po chvíli podlijte vodou a nechejte dusit (vody dejte takové množství, aby byla cuketa sotva zalitá). Osolte, okořeňte a přidejte stroužek česneku3. Když je voda zčásti vypařená a cuketa začíná mít "omáčkovitou" konzistenci, vmíchejte do ní Lučinu.A je hotovo. Pokud chcete mít omáčkou "povýšenou" o maso, orestujte si zvlášť kuřecí prsa nakrájené na drobno, a přidejte je do omáčky.Jako příloha se hodí těstoviny, ale i bulgur nebo kuskus.Dobrou chuť!