Crépes suzette
Ingredience
- Těsto
- 75 g hladké mouky
- 220 ml trvanlivého Jihočeského mléka
- špetka soli
- 1 lžíce oleje + na pečení
- 2 vejce
- Omáčka
- 150 ml pomerančové šťávy
- 75 g hnědého cukru
- 75 g Jihočeského másla
- nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
- 2 pomeranče
- 1 balení sladké pomazánky Lipánek
Instrukce
- Z pomerančů odstraníme slupku a nakrájíme je na měsíčky. Mouku smícháme s Jihočeským máslem a solí. Přidáme vejce, olej a smícháme do hladkého těsta. Na pánvi na troše oleje postupně opékáme palačinky. V druhé pánvi rozpustíme Jihočeské máslo, cukr a připravíme světlý karamel. Poté opatrně zalijeme pomerančovou šťávou a přidáme kůru. Necháme zhoustnout a poté přidáme měsíčky pomeranče. Chvíli povaříme. Palačinky přehneme do šátečků, zalijeme omáčkou a ozdobíme lžící sladké pomazánky Lipánek.
Někdy zkusím. Moc dobré.
Neznám. Vyzkousim
Crêpes Suzette je francouzský dezert skládající se z palačinek s beurre Suzette, omáčkou z karamelizovaného cukru a másla, mandarinkovou nebo pomerančovou šťávou, kůrou a likérem Grand Marnier, triple sec nebo pomerančovým Curaçao na vrchní, flambované straně stolu.
jo, takže palačinka s pomerančovou šťávou, to by mi chutnalo
palačinku si občas dám, ale nemusí být takto složitá 🙂
já chtěla vyzkoušet podle (vysvětleno) Crêpes Suzette je francouzský dezert skládající se z palačinek s beurre Suzette, omáčkou z karamelizovaného cukru a másla, mandarinkovou nebo pomerančovou šťávou, kůrou a likérem Grand Marnier, triple sec nebo pomerančovým Curaçao na vrchní, flambované straně stolu.