Crépes suzette

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 12 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Těsto
  • 75 g hladké mouky
  • 220 ml trvanlivého Jihočeského mléka
  • špetka soli
  • 1 lžíce oleje + na pečení
  • 2 vejce
  • Omáčka
  • 150 ml pomerančové šťávy
  • 75 g hnědého cukru
  • 75 g Jihočeského másla
  • nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
  • 2 pomeranče
  • 1 balení sladké pomazánky Lipánek

Instrukce

  • Z pomerančů odstraníme slupku a nakrájíme je na měsíčky. Mouku smícháme s Jihočeským máslem a solí. Přidáme vejce, olej a smícháme do hladkého těsta. Na pánvi na troše oleje postupně opékáme palačinky. V druhé pánvi rozpustíme Jihočeské máslo, cukr a připravíme světlý karamel. Poté opatrně zalijeme pomerančovou šťávou a přidáme kůru. Necháme zhoustnout a poté přidáme měsíčky pomeranče. Chvíli povaříme. Palačinky přehneme do šátečků, zalijeme omáčkou a ozdobíme lžící sladké pomazánky Lipánek.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Někdy zkusím. Moc dobré.

  2. Neznám. Vyzkousim

  3. Author
    NelaVávrová 2 roky ago

    Crêpes Suzette je francouzský dezert skládající se z palačinek s beurre Suzette, omáčkou z karamelizovaného cukru a másla, mandarinkovou nebo pomerančovou šťávou, kůrou a likérem Grand Marnier, triple sec nebo pomerančovým Curaçao na vrchní, flambované straně stolu.

  4. jo, takže palačinka s pomerančovou šťávou, to by mi chutnalo

  5. Lenka Hudečková 2 roky ago

    palačinku si občas dám, ale nemusí být takto složitá 🙂

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      já chtěla vyzkoušet podle (vysvětleno) Crêpes Suzette je francouzský dezert skládající se z palačinek s beurre Suzette, omáčkou z karamelizovaného cukru a másla, mandarinkovou nebo pomerančovou šťávou, kůrou a likérem Grand Marnier, triple sec nebo pomerančovým Curaçao na vrchní, flambované straně stolu.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account