Čokoládový dort s krémem a kaki
Ingredience
Korpus:
- 2 vejce
- 150 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 50 ml oleje
- 50 ml podmáslí
Dohotovení:
- 2 kaki Persimon Bouquet
- 4 lžíce šípkové marmelády
- 500 g mascarpone
- 120 g čokolády
Instrukce
- Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, olej a podmáslí. Ušlehejte hladké těsto, nalejte ho do kulaté dortové formy vyložené pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Korpus pečte 20 až 25 minut. Mezitím nalámejte do misky čokoládu a rozehřejte ji ve vodní lázni. Po částech pak do čokolády zamíchejte mascarpone. Hotový krém přendejte do zdobicího sáčku a dejte na hodinku do lednice. Korpus potřete marmeládou a položte na něj na plátky nakrájené kaki. Navrch naneste krém. Hotový dort dozdobte vaším oblíbeným ovocem.