Šťavnaté plátky kaki se snoubí s jemnou šípkovou marmeládou a krémovým mascarpone krémem. Tento dezert je perfektní volbou pro každou slavnostní příležitost.
Kategorie moučník
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 25 minutesmin
Celkový čas 45 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
Korpus:
2vejce
150ghladké mouky
2lžíce kakaa
2lžičky prášku do pečiva
50mloleje
50mlpodmáslí
Dohotovení:
2kaki Persimon Bouquet
4lžíce šípkové marmelády
500gmascarpone
120gčokolády
Instrukce
Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, olej a podmáslí. Ušlehejte hladké těsto, nalejte ho do kulaté dortové formy vyložené pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Korpus pečte 20 až 25 minut. Mezitím nalámejte do misky čokoládu a rozehřejte ji ve vodní lázni. Po částech pak do čokolády zamíchejte mascarpone. Hotový krém přendejte do zdobicího sáčku a dejte na hodinku do lednice. Korpus potřete marmeládou a položte na něj na plátky nakrájené kaki. Navrch naneste krém. Hotový dort dozdobte vaším oblíbeným ovocem.
Notes
Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách. Cena se pohybuje od 13 do 28 Kč za kus. Více informací na www.nejkaki.cz.