Čočkový salát s jahodami a rebarborou

Vytisknout recept
Že je čočka jenom hnědá a vaří se z ní polévka nebo "na kyselo"? Kdepak, tenhle čočkový salát vás přesvědčí, že luštěniny chutnají i s netradičními přísadami.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Klíč. slova luštěniny, rychlé
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4
Kalorie 129
Uvařila LucieDelicious

Ingredience

  • 100 g zelená čočka
  • rebarbora
  • 1 hrnek jahody
  • hrášek
  • 1 ks jarní cibulka
  • pažitka
  • klíčky
  • 2 lžíce Umeo ocet
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce javorový sirup
  • sůl
  • pepř

Instrukce

  • Zelenoučočku si uvaříme na skus a necháme vychladnout. Rebarboru siomyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Spaříme jivařící vodou a propláchneme pod studenou. Jahody si omyjeme anakrájíme také na tenká kolečka. 
  • Nazálivku prošleháme umeocet s olivovým olejem, javorovým sirupem,solí a pepřem.
  • V mísesmícháme čočku s rebarborou, jahodami, hráškem, nasekanou jarnícibulkou a pažitkou. Přelijeme zálivkou, důkladně promícháme,ozdobíme klíčky a podáváme, případně dáme chladit dolednice. 

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 6g | Kalorie: 129kcal | Tuky: 3g | Protein: 8g | Cukry: 16g
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account