Že je čočka jenom hnědá a vaří se z ní polévka nebo "na kyselo"? Kdepak, tenhle čočkový salát vás přesvědčí, že luštěniny chutnají i s netradičními přísadami.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Keyword luštěniny, rychlé
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 4
Kalorie 129
Uvařila LucieDelicious
Ingredience
100gzelená čočka
rebarbora
1hrnekjahody
hrášek
1ksjarní cibulka
pažitka
klíčky
2lžíceUmeo ocet
2lžíce olivový olej
1lžícejavorový sirup
sůl
pepř
Instrukce
Zelenoučočku si uvaříme na skus a necháme vychladnout. Rebarboru siomyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Spaříme jivařící vodou a propláchneme pod studenou. Jahody si omyjeme anakrájíme také na tenká kolečka.
Nazálivku prošleháme umeocet s olivovým olejem, javorovým sirupem,solí a pepřem.
V mísesmícháme čočku s rebarborou, jahodami, hráškem, nasekanou jarnícibulkou a pažitkou. Přelijeme zálivkou, důkladně promícháme,ozdobíme klíčky a podáváme, případně dáme chladit dolednice.