Cizrnová polévka
Ingredience
- 200 g Zeleninová směs Mochovská
- 80 g Cizrna
- 700 ml Voda
- 8 g Česnek
- 30 g Cibule
- 8 g Zeleninový bujón
- Sůl
- Pepř
- Majoránka nebo jiné koření
Instrukce
- Cizrnová polévka v tomto období nejen zahřeje, ale i skvěle zasytí. Zkuste jí!Recept jsem převzala z: recepty.vareni.cz Cizrnu namočíme přes noc do vody (alespoň na 10 hodin), poté ji uvaříme v jiné vodě doměkka (cca 1 hodinu). Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem a zaprášíme hladkou moukou. Přisypeme zeleninu, cizrnu a zalijeme teplým vývarem. Polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Necháme asi 30 minut vařit na mírném ohni. Poté cizrnovou polévku rozdělíme na dvě poloviny a jednu z nich rozmixujeme. Smícháme zpět dohromady. Takto připravenou cizrnovou polévku můžeme podávat.