Cizrňáky - placky, které si zamilujete
Ingredience
- 200 g Uvařená cizrna
- 0,5 dcl Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- Majoránka
- Kmín (i římský)
- Libeček
- Sůl
- Mouka
Instrukce
- Znáte cizrnu? Je to lehce stravitelná luštěnina, která skvěle nahradí maso. Zkuste ji třeba v plackách.Znáte cizrnu neboli římský hrách? 🙂 Je báječným zdrojem proteinů a o proti klasickým luštěninám je podstatně lehčeji stravitelná. Skvěle svým složením a obsahem minerálů nahradí maso.Večer předem si namočíme cizrnu, druhý den ji uvaříme tak, aby se lehce roztírala. Vložíme ji do mixéru spolu se storužky česneku, pokrájenou cibulí, libečkem, solí a citronovou šťávou a nahrubo nameleme. Do vzniklé směsi přisypeme kmín a majoránku. Zahustíme dle potřeby moukou (já používám doma mletou pšeničnou). Na pánvičce necháme rozpálit olej a ze směsi v něm tvoříme vyšší placky, které necháme dozlatova osmažit. (Můžeme před vložením do oleje obalit v sezamu.) Jako přílohu v těchto dnech doporučuji buď špenát nebo studený zeleninový salát. K dochucení se nám osvědčil jogurtový dip či kečup.Přeji dobrou chuť!;-)