Cizrňáky - placky, které si zamilujete

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 7 hours
Porce 0
Uvařila Janinka

Ingredience

  • 200 g Uvařená cizrna
  • 0,5 dcl Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • Majoránka
  • Kmín (i římský)
  • Libeček
  • Sůl
  • Mouka

Instrukce

  • Znáte cizrnu? Je to lehce stravitelná luštěnina, která skvěle nahradí maso. Zkuste ji třeba v plackách.
    Znáte cizrnu neboli římský hrách? 🙂 Je báječným zdrojem proteinů a o proti klasickým luštěninám je podstatně lehčeji stravitelná. Skvěle svým složením a obsahem minerálů nahradí maso.
    Večer předem si namočíme cizrnu, druhý den ji uvaříme tak, aby se lehce roztírala. Vložíme ji do mixéru spolu se storužky česneku, pokrájenou cibulí, libečkem, solí a citronovou šťávou a nahrubo nameleme. Do vzniklé směsi přisypeme kmín a majoránku. Zahustíme dle potřeby moukou (já používám doma mletou pšeničnou). Na pánvičce necháme rozpálit olej a ze směsi v něm tvoříme vyšší placky, které necháme dozlatova osmažit. (Můžeme před vložením do oleje obalit v sezamu.) Jako přílohu v těchto dnech doporučuji buď špenát nebo studený zeleninový salát. K dochucení se nám osvědčil jogurtový dip či kečup.
    Přeji dobrou chuť!;-)
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account